METAL STUD WANDEN – GIPSWANDEN

Met metal stud wanden, ook wel gipswanden genoemd, is heel veel mogelijk. Een metal stud wand is eenvoudig en snel te plaatsen, en past in elke bedrijfsruimte.

EEN METAL STUD WAND, WAT IS DAT?

Net als alle andere systeemwanden is een metal stud wand een niet dragende scheidingswand met gipsplaten. Dit type wand wordt metal stud wand genoemd door de metalen profielen (studs) die het skelet vormen van de wand.

De wand kans opgevuld worden met isolerend materiaal, zoals steenwol. Dat zorgt voor een verbtering in geluidsisolatie en brandwerendheid van de wand.

Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal worden de gipsplaten geplaatst. Daarna werken wij de wand netjes voor u af. De naden tussen de gipsplaten worden weggewerkt voor een mooie gladde wand. De wand kan worden behangen of gesausd, en ook dat kunnen wij voor u verzorgen.

 METAL STUD PAST IN NAGENOEG ELKE RUIMTE

Met behulp van metal stud wanden kan de ruimte van uw kantoor of praktijk worden opgedeeld. Ze zijn niet alleen geschikt voor de realisatie van kantoorruimtes, maar ook in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid kunnen deze wanden geplaatst worden. We werken in dat geval met speciale vochtwerende gipspanelen. Deze nemen nagenoeg geen water op waardoor schimmelvorming of waterschade wordt voorkomen.

“De keuze voor het type gipsplaten is afhankelijk van de ruimte en uw wensen. In natte ruimtes plaatsen we gipsplaten die water- en schimmelbestendig zijn. Ook voor brandwering zijn specifieke gipsplaatsen beschikbaar. De gipsplaten bieden verder altijd een redelijk hoge geluidsisolatie. We kunnen de isolatie verder verhogen door het plaatsen van minerale wol.”

DE VOOR- EN NADELEN

Metal stud wanden of gipswanden kennen veel voordelen en worden daarom vaak geplaatst in commerciële ruimtes. Door de geprefabriceerde metalen frames en de lichtgewicht gipsplaten kunnen ze snel gemonteerd worden. Maar er zijn nog een aantal voordelen: 

 Eenvoudige demontage van de metal stud wanden om een ruimte aan te passen.

  Geluidsisolatie door plaatsing isolerende materialen voor behandel- en spreekkamers.

  De plaatsing van brandwerende gipsplaten en isolatiematerialen draagt bij aan de veiligheid.

Naast de voordelen hebben metal stud wanden ook een aantal nadelen. Ook die benoemen we:

  Metal stud wanden hebben een beperktere draagkracht, maar dit is in commerciële en dienstverlenende ruimtes vaak niet noodzakelijk.

Metal stud wanden zijn gevoeliger voor geluidslekken, maar door ze vakkundig te monteren en afdichten kunnen we een zo optimaal mogelijke geluidsisolatie garanderen.

WIJ DENKEN GRAAG MET U MEE

Eén grote kantoortuin opdelen in meerdere kantoren? Een voorzetwand plaatsen voor een oude muur die nogal tochtig is? Een metal stud wand kan de oplossing zijn. Systeemplafond24.com denkt graag met u mee. We bezoeken uw locatie en vertellen u over de mogelijkheden.

Totaalplafond denkt met u mee

Wij denken altijd in mogelijkheden. Geen klus is te gek voor onze gedreven vakmensen. En we houden wel van een beetje uitdaging. Interesse in een metal stud wand of plafond? Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem contact met ons op. We helpen u graag.

OFFERTE AANVRAGEN

Ontvang binnen 24 uur een offerte.
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 2 MB.